Fascination över ett husbygge

Vårt hus är snart 2 år gammalt. Framför oss byggs det för fullt (som jag tidigare har bloggat om). Att få följa bygget på huset mittemot är otroligt fascinerande. Från den grop som var där från början, via cementgjutning och byggandet av stommen, till tegelsättningen av hela fasaden och nu inredningen av lägenheterna. Kalla mig nördig, men jag älskar att se hur allt tar form och till slut blir ett färdigt hus.

När jag ser hur tegelsättarna jobbar sig upp på fasaden, får jag en otrolig lust att vara med. Jag tror att jag skulle gilla det där monotona arbetet som till slut generar något fantastiskt i sin helhet. Den vackra gråskimrande tegelfasaden.

Varje gång vi varit borta över helgen, eller bara över dagen, kan jag och maken (som är lika nördig, om inte värre) glatt konstatera att “Nu är plasten borta från fönstren” eller “Byggnadsställningarna är på väg att tas ner!” eller “Kolla hur långt de har kommit med teglet!”.

Just nu kan vi beskåda hur kök byggs och hur golv och väggar får sitt eget personliga uttryck. Jag stirrar som aldrig förr och passar på nu, när det fortfarande är obebott. Jag kan nästan hålla med maken, att det kommer att bli mysigt när alla lägenheter är bebodda och det är liv i bygget där på andra sidan. Den stora nackdelen är dock att de då kommer att kunna beskåda oss. (Något maken är helt obekymrad över, trots att han gillar att gå naken i tid och otid).

image

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s