Det där med att lyssna på musik

Jag har alltid varit en bakåtsträvare eller åtminstone en hopplös nostalgiker när det kommer till hur man lyssnar på musik. När CD:n kom höll jag krampaktigt fast vid mina LP-skivor och fick till slut specialbeställa dessa. Jag saknar fortfarande känslan av att lägga på en vinylskiva och höra raspet som uppstår när nålen vidrör den kolsvarta ytan. Jag saknar att ligga ner i sängen med konvolutet i händerna och titta på bilderna och hänga med i sångtexterna.

När jag sent omsider förlikat mig med den plastighet som CD:skivan medförde kom Spotify. Jag har dock lärt mig att älska detta sätt att mixa musik och skapa sina egna “blandband” i form av listor efter humör och syfte. Mycket smidigt. Men, jag förstår INTE detta ofog att lyssna på halva låtar hit och dit eller hoppa mellan låtar. Det är oerhört irriterande. När en ny skiva släpps på Spotify vill jag lyssna från låt nr 1 till den sista låten. I ordning. Punkt slut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s