Den här tjejen alltså…

IMG_5415

Idag fick storasyster sin hörapparat. En jättesnygg, silverfärgad. Det kommer att ta ett tag att vänja sig vid de nya frekvenserna och ljuden och att ha något bakom och i örat. Ändå är hon så tapper denna fantastiska tjej. Hela våren och sommaren har hon gått utan hörsel på höger öra (har endast hört en del basljud). Hon har anpassat hela sin tillvaro efter att inte höra bra. Allt från att ständigt tänka på hur hon står och sitter i förhållande till de som pratar, till att ständigt tampas med alla ljud och oljud som förstärks i hennes huvud. Hon har till och från haft pip och sus i det dåliga örat, men alltjämt varit positiv och på bra humör. Inte en sekund har hon tvekat till att bära hörapparat och bryr sig inte ett skvatt om det syns eller inte.

Jag är full av beundran inför denna makalösa dotter. Tålmodig, förstående, insiktsfull, stark och modig.  Jag har mycket att lära…

6 thoughts on “Den här tjejen alltså…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s