Döda poeters sällskap

Först måste jag säga; titeln “Dead poets society”, en fullträff där Peter Weir! Filmen som 1989 skakade om mig rejält. Jag gick 2:a året på gymnasiet och sög åt mig varenda millisekund av filmen och dess budskap.

Idag, 2014, ser jag om filmen igen med mina 15-åringar. Jag ser om filmen som den lärare jag själv är idag. Jag ser om filmen med vetskap om att skådespelaren Robin Williams, denna makalösa aktör, själv tagit sitt liv alldeles nyss. Herregud vilken omtumlande upplevelse.

Jag ville förändra så mycket när jag som 17-åring såg filmen. Min känsla av missförstådd tonåring som ville hitta sig själv var i sitt esse. Jag tänker på detta när jag ser filmen med mina egna tonåringar och längtar efter att få höra vad de tänker, deras reaktioner.

Jag tänker också att jag fortfarande är den där 17-åringen som vill förändra allt, skillnaden är bara att det nu är jag som är läraren.

Vilken lyckokänsla! Cirkeln är sluten.

image

5 thoughts on “Döda poeters sällskap

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s