Familjens fekaliefixering

Det är mycket skitsnack i vår familj. Bokstavligen. Vi är inte direkt pryda när det kommer till “nr 2”, vilket kan visa sig på olika sätt. Det är sällan vi stänger toadörrarna eller låser om oss och vi sitter gärna länge. Vissa av oss läser en tidning medan några kan plöja flera kapitel i favoritboken under själva toabesöket.

När vi är i sommarstugan frekventeras utedasset flitigt och det är inte sällan resultatet diskuteras. Eftersom maken ombesörjer tömningen av dasset är han väldigt intresserad av att prata om själva processen. (Tömningen av dasset alltså.)

Igår dryftades ämnet “Hur ofta och när på dagen gör du nr 2” . En fråga med lika många svar som antalet personer i familjen.(Tänker inte redogöra för svaren här…)

Jag känner personer som inte kan göra nr 2 på offentliga toaletter, och de tycker jag faktiskt synd om. Det är skönt att den frågan är avdramatiserad i vår familj. Sen kanske man inte behöver nämna ordet bajs vid varje måltid, ha för vana att göra en “nr 2 paus” vid varje middag eller ockupera mackens enda toalett i 20 minuter då det är 10 personer som väntar.

Men det finns en charm i det också….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s