Fotbolls-VM och ryska maffian

Två av våra kvällar i Taormina gick åt till att se på fotbolls-VM, vilket var fantastiskt roligt. Vi hittade en loungebar som visade alla matcher och som låg lite avsides i förhållande till stora huvudgatan, vilket var perfekt eftersom inte alla hittade dit. På fredagen såg vi Tyskland-Frankrike (men hade inte så bra platser eftersom vi kom i slutet på första halvlek).

När matchen var avslutad sprang vi över till restaurangen bredvid och beställde varsin pasta och en halv flaska vin, som vi till alla italienares förfäran slängde i oss på ny rekordtid. Väl tillbaka i loungebaren visade det sig att vi var först framför tv:n och kunde välja och vraka bland soffor och stolar. Trodde vi ja. Hela området framför tv:n (4 soffor med bord samt 5 bord med 4 stolar på varje) var reserverat.

När matchen började kom två män och ett barn och slog sig ner i det reserverade området. Inga fler. Cirka 15 minuter i in matchen mellan Brasilien och Colombia dök en stabbig, flintskallig man i 55-års åldern upp med ett entourage bestående av 3 biffiga livvakter, en assistent som hette Igor och en väldigt smal och modellaktig flickvän i 23 års åldern. Det var det hela. Hela det reserverade området var till för dessa figurer, förutom livvakter och assistenter som fick hålla sig en bit bort.

Mycket intressant. Jag försökte iaktta allt som hände så diskret som möjligt, eftersom jag inte ville bli osams med livvakterna. (Speciellt inte han som såg ut som torpeden från Milleniumfilmerna.)Männen drack bara grönt té och espresso förutom en 6:a Chivas som beställdes av mannen med barnet. När matchen var över drog hela enouraget och personalen pustade ut. (Det var ett jäkla fjäskande för dessa män från loungebarens sida!)

Denna procedur upprepades följande kväll också, då vi bänkade oss för matchen mellan Holland-Costa Rica. Eftersom jag och S var de enda som hejade på Costa Rica (och det ganska ljudligt samt att vi buade åt allt som Robben gjorde) vände sig plötsligt ryska mannen med entouraget om och frågade oss om vi var från Costa Rica. Det framgick aldrig vad han hejade på, men han klargjorde klart och tydligt “I’m from Moscow” och log glatt (?) skrämmande (?) avväpnande (?) åt oss.

Jag har fortfarande väldigt många funderingar kring vilka männen i sällskapet var och varför livvakterna bar på små handväskor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s