Mina stackars bröst

Jag gjorde mitt livs andra mammografi idag. Brösten ömmar fortfarande. Jag vet att de måste vara noga med hur brösten röntgas och det vill jag att de ska vara, men måste hon vara så otrevlig när hon sliter i mina kära ägodelar?

Brösten röntgas två gånger på varje bröst i två olika positioner. När man röntgar från sidan måste man hålla i ett handtag ovanpå maskinen för att komma i rätt läge. Kvinnan idag höjde hela tiden maskinen, så jag hamnade på tå, varpå hon varje gång snäste till “Du får inte stå på tå!”

“Höj inte maskinen då” hade jag lust att snäsa tillbaka. Istället står jag där och försöker verka oberörd när hon sliter och drar i mina tuttar och fräser instruktioner. Jag håller huvudet bakåt och försöker vinkla och höja ena armen, så att hon får bra bilder i armhålan samtidigt som bröstet pressas ihop till en platt massa och jag krampaktigt håller det andra bröstet åt sidan.

En surkärring som inte respekterar bröst, ska inte jobba på mammografin och sen tycker jag faktiskt väldigt synd om mina fina bröst som måste stå ut med den här behandlingen, även om orsaken är viktig.

Det blir tyvärr inga bilder i detta inlägg.

3 thoughts on “Mina stackars bröst

  1. Hon borde verkligen inte jobba där. Många tycker att det är väldigt jobbigt att visa brösten för okända, även då det är av en viktig anledning. Själv skulle jag inte fixa att nån slet i mina små bröst om jag dessutom blev illa bemött. Hoppas på en gladare mammografitant om 5 år när det är min tur.

    Och, varför ingen bild? 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s