Grubblerier, konfirmation och en älskad storasyster

I söndags konfirmerades storasyster och vilken resa det har varit dit. Förutom alla samtal och diskussioner de har haft under sina träffar och läger, så har även vi här hemma pratat oändligt mycket om tro, vetenskap, ideologier och vad livet egentligen består av. Otroligt fascinerande och intressant, framför allt eftersom vi har väldigt olika syn på dessa frågor i familjen.

Storasyster har verkligen analyserat sig själv och ifrågasatt om hon verkligen kan konfirmera sig om hon inte tror till 100 % på det som kyrkan förmedlar. Det gick så långt att hon inte visste om hon kunde läsa upp sin egen trosbekännelse under konfirmationen, eftersom hon inte visste om hon kunde stå bakom den till fullo.

Fantastiska prästen Rebecka fick henne att inse att definitionen på hennes egen tro ligger hos henne själv, vilket gjorde henne lite lugnare.

Min kloka, fina dotter med så många tankar och viljan att förstå och göra rätt. Rebecka beskrev henne med dessa ord “E är en fantastisk människa, inspiration och för oss en liten förebild. Jag beundrar hennes engagemang och rättvisepatos”

Jag är stolt över att vara mamma till denna tjej som ständigt överraskar mig med sin mognad och styrka. För att citera en av storasysters lärare från mellanstadiet “De bästa sakerna kommer i små paket”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s