A win-win situation

Igår hade vi ett långt familjeråd där vi tillsammans kom fram till ett “bokföringssystem” där  olika hushållssysslor kategoriseras och värderas i poäng. Vi röstade fram 10 st sysslor som ska göras (allt från gå ut med sopor till att städa toaletterna) och poängsatte sen dessa från 1-16 poäng. (De “jobbigare” uppgifterna ger fler poäng.) Varje månad ska sen varje familjemedlem uppnå en viss summa poäng baserat på hur gammal man är, hur ofta man bor här (storasyskonen bor ju varannan vecka) och hur mycket man jobbar.

Om barnen inte når upp till sina poäng varje månad ryker månadspengen. Vi har inte pratat om vad som händer om maken  vi vuxna inte uppfyller alla poäng. Det måste dryftas med familjen.

April blir en testmånad och sen får vi utvärdera och revidera systemet. Ska bli mycket spännande!

Vad som än händer så kommer jag att vinna på detta.  Jag kommer att avlastas på massor av jobb här hemma och förhoppningsvis är drivkraften att behålla sin månadspeng så stor att jag slipper tjata om allt. Dessutom blir det ett ypperligt tillfälle för mig att jobba på mitt kontrollbehov. Nu kör vi!

6 thoughts on “A win-win situation

  1. Intressant…ett sådant system skulle kanske kunna fungera både med barnen och med våra anställda på jobbet. Jag har funderat på städschema, men de är ju inte dumare än att de drar ett papper över tvättstället en snabbis och så skriver de upp namnet som om de städat på riktigt. Redan nu är det så att jag gör ganska mycket väldigt ofta så när de andra säger, “men det gör jag ju också” blir jag lite förvirrad och börjar ifrågasätta min sanity. Tack för tipset! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s