På rätt sida om okej

Igår var jag och maken på Södra Teatern och såg en fantastiskt rolig föreställning med humorgruppen Klungan. www.klungan.se

Ända sen vi såg deras föreställning Det är vi som är hemgiften 2008, har vi varit helt sålda på allt de gör. Det är svårt att beskriva vad det är för typ av föreställning, eftersom det innehåller så mycket. Det är humor och tragedi blandat med koreograferade rörelser av Birgitta Egerbladh, som kanske kan liknas vid dans. Det är monologer och satir, det är tystnad och mimik och en stor portion av berättarkonst. Vi skrattar så vi gråter, men känner ändå av allvaret som lurar där under. Jag älskar att bli så berörd som jag blir när jag ser deras föreställningar.

Igår skrattade jag gott åt att de har använt sig av samhället jag växte upp i (Robertsfors) och min gamla skola (Tundalsskolan) i en av sketcherna. Underbart!

Årets föreställning heter På rätt sida om okej och handlar bland annat om hur det låter när man lyssnar på sig själv och vad man tror sig höra när man lyssnar på andra.

416X324_klungankorrektbild

 

2 thoughts on “På rätt sida om okej

  1. Såg “Jag är en fågel nu” för några år sedan. Helt otroligt roligt, och skruvat. Satt tyst hela föreställningen, i chock. Skrattade hela vägen hem i bilen, fortfarande i chock…antar jag! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s