En tankeställare i biomörkret

Jag och maken kom precis hem från en omvälvande, slag-i-magen film, August: Osage County. Jag var inte beredd på att denna historia om en dysfunktionell familj i Oklahoma, skulle beröra mig så starkt. Trodde faktiskt att det skulle vara en film med mer humor än tragedi, men icke. (Även om vi skrattade en hel del också).

Meryl Streep gör en fantastisk insats som den pillerknaprande, elaka matriarken, men det var Julia Roberts karaktär (Barbara), som slukade hela min uppmärksamhet. Som storasyster i en inte helt okomplicerad familj, fann jag mig helt plötsligt helt identifierad med storasystern Barbara. Det var många minnen som sköljde över mig.

Att se hur Barbara har tvingats att bli den hårda kvinna som hon blivit, för att skydda sig själv från emotionella härdsmältor och mammans elakheter och nonchalans, är djupt gripande. Att sedan se hur detta alienerar henne både från maken och tonårsdottern blev för mycket, både för henne och mig.

Jag är oerhört tacksam över att jag träffade min älskade make i tid och att han bröt igenom min barriär och fick mig att förstå att man inte alltid behöver vara den starkaste.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s