Sextrakasserier

I dagens DN står det om en fransk bloggare vid namn Anaïs Bourdet, som har skrivit en bok om sexuellt ofredande av kvinnor. Boken heter Paye ta shnek och är en sammanställning av alla kommentarer som läsare av bloggen har skickat in till henne, angående sextrakasserier mot kvinnor. Den ska vara både igenkännande, tung och jobbig att läsa.

När jag läser artikeln kommer jag direkt att tänka på en scen från Sex and the City, där Miranda så otroligt uttrycksfullt och starkt, avfärdar en vägarbetares sexuella ofredande genom att gå till motattack. Jag älskar den scenen och önskar att jag varje gång detta händer är lika snabb och rapp i käften och kan attackera istället för att bli ledsen och upprörd och gå därifrån. Eller ännu värre, låta det gå obemärkt förbi och inte uppröras över trakasserierna. Sextrakasserier inträffar ju hela tiden i alla sammanhang och risken är att vi blir vana eller inte orkar bry oss, vilket är fruktansvärt hemskt. Så alla girls därute, bit ifrån!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s