Hur man hälsar på sjukhus

Det har varit många och långa sjukhusbesök de senaste veckorna med storasyster och jag ställs alltid inför samma osäkerhet. Hur ska jag hälsa på sjukhuspersonalen?

Jag är en person som gärna skakar hand och hälsar glatt på de jag möter, i vanliga fall. På sjukhus blir jag osäker. Med tanke på miljön, sjukdomar, smitta och den mängd personer som de möter, tänker jag alltid att de inte vill ta i hand. Jag tänker också på mig själv och den eventuella smitta jag kan få. Neurotiskt, jag vet. Dessutom finns ju handsprit. Men ändå.

Eftersom all sjukhuspersonal gör olika, blir osäkerhetsmomentet alltid större. Jag har nu bestämt mig för att inte ta i hand, men kompensera med ett mycket trevligt leende och hälsningsfras. OM de tar initiativet till handskakning, måste jag ju fullfölja. Skulle framstå som en idiot annars.

Over and out från Huddinge Sjukhus.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s