Walking down Memory lane

Om du är kvinna född på 70-talet (helst i början av decenniet), så måste du läsa boksamtalet i dagens DN! Jag fick världens nostalgitripp när jag slängdes runt i diskussionen som handlade om Virginia Andrews bok “Vindsträdgården” .

Författarna och journalisterna hade läst om boken och diskuterade både upplevelsen från förr och hur de ser på den idag. Så intressant. Jag önskar att jag hade varit med runt bordet. Jag som så många andra läste ju denna serie (som 10-åring) med skräckblandad upphetsande förtjusning och med känslan av att röra i det förbjudna.

Precis som de konstaterar i boksamtalet är det läskigt att den incestuösa våldtäkten, som man minns som en romantisk scen, blir uppenbart tydlig som det motsatta vid omläsning som vuxen. Indoktrinering vid tidig ålder! Hemskt!

Läs artikeln!!

image

2 thoughts on “Walking down Memory lane

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s