Dagens fotoutställningar

Familjen tillbringade eftermiddagen på Fotografiska museet och här kommer några tankar kring utställningarna:

Paolo Roversi:

Nej tack, jag köper inte ditt så kallade “mystifierande” av kvinnokroppen (läs fotomodeller där många ser alltför unga ut för att fotas nakna). Det känns mest unket när fotografens öga vill lura betraktarens dito att detta är avskalat och äkta, när det mest känns gubbsjukt.

Jill Greenberg:

Gråtande barnansikten i megaformat och med ett plastiskt 80-tals skimmer över sig. I love it! Publiken är dock kluven, är det läskigt eller briljant? (Eller kanske både och) En fråga kvarstår dock: hur fick hon barnen att gråta så hjärtskärande?

Elliott Erwitt:

En helt underbart galen fotograf, som fångar sina motiv (mest hundar och människor) i oväntade situationer. Vackert, roligt, tragiskt och lockande. Precis det som behövs för att jag ska vilja gå ett varv till.

 

 

 

 

2 thoughts on “Dagens fotoutställningar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s