Jag tycker bög är fint…

Ikväll tog vi efterrätt på Café Rival, Mariatorget. På väggarna hänger fotografier på Söders kända invånare och lillasyster (9 år) frågar efter namnet på dem hon inte känner igen. När hon frågar om Rickard Wolff utspelar sig följande dialog:

Jag:             – Han är sångare och skådespelare. Jag var jättekär i honom när jag var tonåring. Typiskt mig att vara kär i                      alla bögar…

Lillasyster: – Är det ok att säga bög mamma? Eller är det bara de som inte gillar dem som säger det?

Jag:             – Det är ok att säga bög, annars kan man säga homosexuell.

Lillasyster: – Jag tycker bög är fint. Och lesbisk också.

När hon sagt sista meningen kan killen i fåtöljen bredvid nästan inte hålla sig för skratt, inte jag heller. Jag hoppas att han var en bög som blev varm i hjärtat av att höra att det finns hopp om dagens unga. Själv blev jag alldeles varm och fnissig i kroppen över att ha ett sådant klokt barn.

Älskade unge!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s