Hornstull – en ständig förälskelse

Jag flyttade till Stockholm sommaren 1993 (herregud, det är 20 år sen!). Den första av alla temporära bostäder var en 2:a på Östgötagatan, som jag delade med en kompis sommaren ut. Det var en intensiv tid och Stockholm tycktes både lockande och skrämmande i mina ögon, jag hittade ingenstans och tyckte allt var för stort. Söder och kvarteren runt Medborgarplatsen kändes dock som en trygg bas att utgå från och med Eva Dahlgrens “Jag är ett sommarbarn i stan” ringades i öronen, utforskade jag den nya världen.

När sommaren var slut hade jag ingenstans att bo och sökte desperat efter ett rum eller en lägenhet. En kille som annonserat ut sin 2:a på Ringvägen tyckte synd om mig när han hyrde ut sin lägenhet till en annan, så jag fick bo i hans uppsagda 1:a i Hornstull de 2 månader som var kvar på kontraktet. Lucky me!

I mina 20-åriga ögon tycktes Hornstull ligga vid världens ände, långt bort från “mina” gamla kvarter och med helt nya ställen att vänja sig vid. Under resten av hösten och våren flyttade jag runt på tre olika ställen i Hornstull och gjorde verkligen stadsdelen till min egen. Det var här jag skapade min alldeles egna Stockholmsbild och bestämde mig för att ge staden en chans.

Trots att jag inte bor kvar i Hornstull idag, så återvänder jag väldigt ofta till mitt fikaställe, promenadstråken, affärerna och restaurangerna, när jag längtar lite för mycket.

Nostalgitrippen blev därför total när maken beställde in följande öl när vi åt middag på Linje Tio i fredags www.linjetio.com

DSC_0791[1]

DSC_0790[1]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s