Alla kära barnvakter

Vi bor i Stockholm men har alla släktingar, inklusive mor- och farföräldrar i andra städer. Detta har medfört lite extra planering och fixande när vi har behövt barnvakt till olika tillfällen (allt från dubbelbokningar på jobbet till rena nöjeskvällar.)

I Stockholm är man dock inte ensam om att vara inflyttad och inte “ha tillgång till” syskon och mor- och farföräldrar, därför är jag evigt tacksam för alla kompisar, grannar, barn till bekanta och exmakar som alltid ställt upp när vi har behövt barnvakt (och vice versa). Enormt tacksam. Utan detta gäng hade inte min och makens relation blommat så härligt som den hela tiden gör.

När det gäller längre tid än enstaka kvällar har vi skamlöst utnyttjat släktingarna en bit bort. Allt för att vi ska kunna åka iväg på våra weekends och veckoresor i barnfritt tecken. Svärföräldrarna ställer upp så snart vi frågar, vilket är helt fantastiskt (och inte alls självklart för alla). Syskonen har också fått sin dos av stockholmsbarnen när vi dumpat dem där över helgen. Ungarna har flugits både hit och dit och suttit på tåg själva.  Så skönt att det har fungerat!

Nu behöver inte barnen barnvakt när det gäller enstaka kvällar längre, vilket är en frihetskänsla för alla inblandade. Däremot anlitar vi gärna barnvakter över helger och veckoresor fortfarande. Snart dags farmor och farfar!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s