När man gör en felbedömning

När vi var i Toscana förra sommaren bodde vi på en gård mitt ute på landsbygden. Det fanns sex stycken lägenheter, varav två var ockuperade av vårt sällskap. Första veckan var det vi (vår och brorsans familj) som bodde på gården tillsammans med två italienska barnfamiljer. Det var stojigt på dagarna och lagom pratigt och rörigt på kvällarna.

Vecka 2 åkte italienarna hem till sig och det dök upp 3 unga, norska par i 25-års åldern. De ockuperade poolområdet redan första dagen och kedjerökte konstant. Jaha, nu blir det sömnlösa partynätter för oss slitna barnfamiljer, var min första tanke.

Första kvällen var de borta på någon restaurang och var åter vid 10-tiden. Nu börjar efterfesten var vår tanke, där vi satt på vår trappavsats och drack vin. Men, icke sa nicke, de gick in till sig, vart och ett av paren, och sen blev det tyst. Märkligt tyckte vi.

Andra kvällen var det samma procedur. Och kvällarna som följde. Vart tog nattsudderiet vägen, alla glada partyrop och hejdlösa vattenlekar i poolen mitt i natten, som vi skulle sitta och oja oss över och störa oss på?

Sista kvällen blev det lite senare än vanligt för oss partyföräldrar. När klockan var 23.30 hörde vi ett fönster öppnas och sen en hurtig (men lätt irriterad) röst på norska, som bad oss vara tysta och inte störa dem.

Där fick vi! Så oväntat! Vi försökte kväva fnissattackerna som följde och skrattande länge gott åt att det var vi som blev tillsagda av ett ungdomsgäng klockan halv tolv på kvällen.

2 thoughts on “När man gör en felbedömning

  1. Verkligen helt otipat! hahahaha. 2 föräldrar par som sitter och pratar på en balkon halv tolv mitt i sommar och blir tystade av 25 åringar!!! 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s