Rapport från en parkbänk

Vid en av alla våra pauser i allt promenerande i NYC, stannade vi till i en lekpark. Kidsen fick avreagera sig lite i klätterställningarna och jag och maken satte oss på en bänk i solen. Klockan var strax efter 10 och de som befann sig i parken var en handfull pappor med varsitt gäng barn. (Det anmärkningsvärda är att de flesta barnfamiljer jag ser består av minst 3 barn, inte vad man tänker när det gäller storstadsliv kanske…)

Min desperata jakt efter att så där casual få stöta på en kändis, till exempel i en lekpark, gör att jag nästan tror att det är fotbollsspelaren Figo som sitter på parkbänken bredvid. Mannen, som dock inte är Figo, har med sina (antar jag) tre barn i ungefärlig ålder, 1, 3, 6.

Helt plötsligt reser han sig upp med yngsta barnet i famnen och springer fram till grinden. Samtidigt som han balanserar barnet med ena armen, halar han upp pengar ur byxfickan som han ger till en budkille i utbyte mot en stor plastkasse. Det visar sig att han har beställt lunch hit till parken. Så praktiskt. Istället för att släpa runt på tre barn under 6 år för att hitta ett bra lunchställe, beställer han lunchen till parken.

Jag blev mycket imponerad av hans företagsamhet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s