Frida Kahlo

Jag är för evigt hängiven denna kvinna och hennes verk. Färgsprakande, vacker, stark, egensinnig och passionerad. Jag är besatt av hennes liv och historia, som går hand i hand med uttrycket i hennes tavlor.

Alla mina elever är väl förtrogna med Frida Kahlo och hennes liv och suckar lite lätt, ackompanjerat av den obligatoriska ögonrullningen, när jag pratar om henne.

För 2 år sedan åkte jag och maken till Berlin för att se en utställning med hennes tavlor, dagboksanteckningar, smycken mm. Eftersom det är mycket sällan hennes tavlor visas i Europa, var jag tvungen att åka. Vi köade i 6 timmar för att få komma in, vilket gjorde att jag hann uppdatera maken med hela hennes livsöde.

frida kahlo vogue

Igår tog äldsta dottern fram en av alla böcker om Frida Kahlo som finns här hemma och började bläddra bland fotografier och tavlor. Under stor tystnad, men med stolthet och upprymdhet, iakttog jag henne när hon tittade på bilderna. När frågorna började komma om Fridas tavlor och hennes liv var jag ju tvungen att börja berätta…….

frida kahlo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s