Oscarsgalan!

Jag jobbar febrilt med att förneka mitt eventuella inträde i medelåldern genom att ställa klockan på 2.30 och skutta upp (inte direkt) för att se den direktsända Oscarsgalan. Jag skrattar sömnbristen i ansiktet och njuter av att vara den enda vakna personen i huset denna vargtimme.

Det är inte så mycket glamour över min morgonrock, tekoppen och en låg ljudnivå på tv:n för att inte väcka familjen, men jag har det ganska mysigt här i mörkret. Jag får skåla i yogithé för de svenska oscarsvinnarna och låta champagnen flöda hos Filip och Fredrik istället.

I unga år var det tradition att smyga upp mitt i natten och se Oscarsgalan, då ackompanjerat av nybakade scones och god marmelad. Det som framför allt är den stora skillnaden från förr är att jag inte kommer att gå (pigg och glad) på någon föreläsning eller till jobbet när galan är slut utan hoppa tillbaka i sängen (trött och sliten) och hoppas att lillasyster hittar någon form av sysselsättning utan mig, så här första dagen på sportlovet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s