Petra vs källarförrådet 1-0

Jag och min högra hand, bonussonen, har precis tillbringat 45 min i källarförrådet med ett enda mission: hitta skidhjälmarna, skidglasögonen och makens fula Hestrahandskar från tidigt 80-tal. (Det blir nämligen åka av i helgen.)

Jag pratade tidigare idag med maken aka källarmannen, om hans hetaste tips på var vi skulle börja leta. Han hade en svag aning om att de låg i en av alla otaliga plastlådor. Min svaga aning var att de låg i en vanlig flyttkartong.

Vårt superpackade, überfulla förråd består av genomskinliga plastlådor och bruna flyttkartonger, ganska 50/50 faktiskt. Där finns också lite möbler och annat småjunk, men framför allt lådor. Dessa är staplade i symmetriska högar och rader, till viss del märkta med makens helt oläsliga stil. Att komma åt någon av lådorna är som att spela det där spelet ni vet, när man flyttar brickor runt för att bilda ett mönster, slide puzzle tror jag det heter.

Vi pusslade länge och väl tills vi äntligen hittade vår graal. Men inte tack vare pusslandet, utan för att jag till slut klättrade upp på trappstegen för att spana vad som fanns bakom högen med stolar som stod staplade på varandra och för att bonussonen äntligen lyckades läsa ut vad hans ärade fader hade skrivit på den bruna flyttkartongen.

Min sista fundering är om hans skidhandskar ändå kanske kom bort när vi sökte så länge, eller kanske hamnade de i återvinningen…..

DSC_0175[1]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s