Förväxlade pass gör heller ingen glad….

Igår klockan 17 var jag lite småorolig över att min flight skulle bli väldigt försenad på grund av snövädret. Klockan 18.50 hade jag panik över att överhuvudtaget komma med min flight.

När jag skulle boarda räcker jag fram boardingkortet och mitt pass, varpå British Airwayskillen säger:

“This is not you!”

Jag tittar på passet och piper fram:

“No, it´s my husband”

Jag står på London City Airport med 10 minuter till avgång med makens pass, medan han sitter på något stiligt kurscenter 1 timme nordväst om London, med mitt pass.

Svettigt!

Det blev några samtal, lite panikartat vädjande från min sida och lite positivt bistånd från en svensk man som också la sig i diskussionen och hävdade bestämt att det räcker med mitt körkort. Till slut kom jag med flighten. Hurra!

Vid passkontrollen på Arlanda fick jag åter pipa fram att jag inte hade något pass att visa upp och dra hela förväxlingshistorien. Ja, ja, jättedumt och korkat att inte kolla passen före avresan, jag vet!!

På fredag blir det spännande att se om maken har lika tur som jag, eller om han kommer att ha London som ett andra hem ett tag. Men, det går nog att få tag på ett provisoriskt pass där borta också…….

7 thoughts on “Förväxlade pass gör heller ingen glad….

  1. En klassisk mardröm som blev verklighet, jag lider med dig så här i efterhand. Vore lite roligt om du inte sa något till P :-).

    • Ja det vore en härlig fredagsöverraskning….men han vet redan, har scannat och mejlat hans passuppgifter….men inget är ju säkert ännu…han kanske inte är lika bra på att se ledsen ut!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s