Vin och viktiga samtal

DSC_0133[1]

Det blev många timmar med kära syster A igår. Många glas vin och ett 10 timmar långt samtal. Ett viktigt ämne som avhandlades var barnuppfostran. Både våra erfarenheter från hur vi själva blev uppfostrade till hur vi uppfostrar vår egna barn. Mycket intressant och viktigt.

Det skiljer 7 år mellan oss och att prata om vår barndom är som att lägga ett pussel. Våra minnen av händelser skiljer sig ofta åt och vi har sett och upplevt olika delar av dessa. Ibland känns det som om vi inte har blivit uppfostrade av samma mamma, vilket är en märklig känsla. Helt enkelt ett fascinerande jobb att pussla ihop helhetsbilden av hur våra föräldrar formade oss till det som blev vi.

Ett jobb som kräver flera glas vin och en insikt om att överlevnadsinstinkten är något som vi alla föds med, det gäller bara att förvalta den.

2 thoughts on “Vin och viktiga samtal

  1. De många timmarna försvann snabbt och vi hade verkligen mycket att prata om. Skönt att dela mina erfarenheter, upplevelser och tankar med dig. Vi fortsätter lägga detta pussel nästa gång. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s