Zumbaförsök nr. 2

Jag ska åter försöka mig på Zumbaaa (det är omöjligt att inte uttala det med flera a:n). Förra gången jag testade var för 1 år sen och vi blev väl inte direkt vänner, jag och Zumban. Sen försökte svägerskan peppa mig (som den Zumbainstruktör hon är) till att fortsätta, men jag gav upp och satsade på Box och Bodypump istället.

Idag körde jag ett Zumbapass och det var helt ok. Inte överdrivet roligt (förutom när jag såg mig själv i spegeln), men ett helt ok träningspass. Det extra roliga var att jag inte var helt färdig efteråt, trots att jag satsade järnet, utan var sådär lagom trött.

Jag tror dock fortfarande att hemligheten ligger i tekniken. Till skillnad från boxningen, där jag kan köra mig helt spyfärdig utan förfinad teknik, måste höftskakningarna och det snabba fotarbetet sitta klockrent för att få ut maximalt av Zumban.

Där är jag inte nu. Men alltid roade jag någon under de 55 minuter jag skakade rumpa idag.     (Mig själv om inte annat, skrattade så fort jag såg min egen spegelbild….)

3 thoughts on “Zumbaförsök nr. 2

  1. Heja Petra!! Kul att du get ZUMBAAAA!! ett nytt försök. Vi kanske skall ha höftskaknings träning nästa gång vi träffas… 🙂 Tekniken kommer med övning…. som med allt annat. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s