Hälsprickor och hudavlagringar

Jag har redan skrivit om min avsky för badhus och allt snusk som frodas + att jag varit inne på området äckliga tånaglar som är på väg att lossna.

Idag fick jag liksom en dos av båda dessa saker.

Lillasyster har simskola (sista svängen någonsin, halleluja!) på onsdagar och då får man ju pallra sig dit, no matter what! Jag har ju alltid mina älskade Havaianas på mig (skulle aldrig gå barfota!) och dessutom brukar jag se till att mina fötter är hyfsat groomade innan jag visar dem barfota i offentlighetens ljus.

Så tänker nu inte alla människor. Och visst är det bra att hylla olikheter, uppmuntra friheten att få vara oss själva och så vidare, men finns det inte gränser?

Mannen vars fotsulor jag hade i blickfånget mest hela simskolestunden, har nog aldrig filat eller smörjt in sina fötter någonsin. Så djupa hälsprickor har jag aldrig sett på en människa förut. Dessutom var huden så skrovlig och grå att den inte såg mänsklig ut. Jag kunde inte slita blicken från dessa hälar, utan stirrade fascinerat vidare, trots att jag egentligen kände mig lite äcklad. Har han inte ont i hälarna? Samlas inte massor av skit och bakterier i dessa djupa Grand Canyon-liknande sprickor? Vad säger hans partner när de ska gosa och hen river sig på hårda uppstickande flisor? Fastnar inte täcket och strumporna i den hårda huden? Jag hade så gärna velat sticka till honom en tub fotsalva från Scholl.

Ja, en halvtimme på simskolan går fort när man sitter i funderingar över dessa världsomvälvande frågor.

Grädden på moset är ju när man efter simstunden befinner sig i omklädningsrummet och ser en kvinna som sitter naken på bänken och filar sina fötter så det yr hudavlagringar. Ska man då vara glad över att hon ändå tar hand om sina fötter eller gå in på toaletten och kräkas?

 

3 thoughts on “Hälsprickor och hudavlagringar

  1. Jag hade kräcks!! Har en arbetskamrat som har precis likadana fötter som du beskriver så väl här uppe fast jag skulle säga att hans är något värre sommarhalvåret eftersom jag går oftast barfota när han är hemma… Kan du tänka dig hur hans fötter ser ut efter att han klippt gräset??? Bläääää På vinter går väl an för då har han strumpor och träskor på jobbet men sommarhalvåret går han strumpless och i träskor…. det värsta av allt att han envisas att ta av sig skorna och knuffa dem under hans stol när han sitter vid till exempel fikaruta…. Usch och bläää hamnar jag i närheten så hittar jag alltid på en ursäkt att gå därifrån… :-O

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s