Begränsad skärmtid för alla!

Diskussionen kring middagsbordet idag kretsade kring hur och varför vi ska begränsa skärmtiden för alla i familjen. Ett intressant samtal som inte ledde till några direkta förbud, men en uppmaning till oss alla att vi ska fundera över hur nödvändigt det är att alltid sitta uppkopplad och upptagen med en eller flera skärmar framför sig.

Min stora skräck är att barnen ska upparbeta ett sådant beroende av att alltid ha en telefon, Ipad eller dator i handen, att de glömmer bort att det finns annat att sysselsätta sig med. (Detta gäller dock inte storasyster som är den som har absolut minst skärmtid/vecka i familjen.) Att några av oss (jag, maken, storebror) konstant sitter med en telefon eller dator  framför oss, samtidigt som vi ser på TV, är helt galet. Detta ska vi sluta med! (Storebrors entusiasm inför det beslutet var väl inte direkt jublande…..)

Storasyster är som vanligt den mest radikala och vill att vi under minst en månad ska vara utan allt som har med skärmar, internet, telefoner och liknande att göra och ägna oss åt andra sysslor.

Det är nu vi vuxna ska föregå med gott exempel och säga “Vilken bra idé, vi startar redan imorgon!” Nej, istället får vi lätt panik och försöker slingra oss ur detta egentligen superkloka förslag. “Vi gör ju alltid så i sommarstugan, så vi provar ju på det varje sommar, eller hur? Hm, inte så övertygande…..

Måste nu stänga av datorn, eftersom familjen ska se “Wild Kids” tillsammans. Med endast en skärm framför oss.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s