Nördvarning

Vi bor i ett nybygge. Utanför vårt hus byggs två nya fastigheter. Bortom en av dessa står ett k-märkt parkeringsgarage i betong, som är gigantiskt. Varje kväll/natt som jag går och lägger mig, händer något intressant runt detta parkeringshus. Tiden varierar, beroende på helg eller vardag, men låt oss säga att tidsspannet för mina upplevelser är mellan midnatt och tre på morgonen.

Den vanligaste synen är traktorer och vägskrapor som gör rent på parkeringarna nedanför alternativt lastbilar som dumpar snö bakom parkeringsgaraget. (Lite fascinerande, men ändå ganska långtråkigt!)

Ibland är det personbilar som sladdar runt och kör några varv på parkeringen nedanför och  testar handbromsvändningar och annat skoj. (Lite ungdomsnostalgi där trots allt..)

Igår, kl. 00.10 dök en Audi A6 upp därnere på parkeringen med en packline och allt på taket. Lite udda, inte direkt den typen av bil som man ser “burna” runt på parkeringar mitt i natten. Den körde några varv runt parkeringen, ganska försiktigt, men ändå med en vilja att vara lite “farlig”. Helt plötsligt körde den in i parkeringsgaraget, upp till andra våningen. Där klev killen (såg ut som en ung kille på gång- och klädstil) ur bilen och gick fram till räcket, tittade över kanten, gick tillbaka, sprang fram till kanten och tittade ner igen.

Jaha, här har vi en självmordskandidat, var min första tanke. Eller kanske en dåraktig ungdom som ska testa att hoppa ner i snöhögen nedanför. Eller kanske någon skummis som vill kolla efter vittnen, när han är på väg att dumpa liket. Eller kanske ska han ta sats med bilen och göra några stunts…..

Killen gick tillbaka till sin (stort frågetecken?) Audi A6, backade försiktigt och styrde kosan ned igen. Han körde ur parkeringsgaraget och fortsatte sin färd in bland de andra stora parkeringarna som tyvärr låg utanför mitt synfält.

Klockan var 00.25 när jag kröp ner i sängen med huvudet fullt av tankar kring vem personen i bilen var.

Är detta min nya hobby? Jag blir lite rädd för mig själv…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s