Julen är här…..

För några timmar sen var jag nära en psykisk kollaps och trodde inte att någon julstämning överhuvudtaget skulle infinna sig. Då ska ni veta att jag inte kräver mycket vad gäller julstämning och harmoni, endast följande: att alla julklappar är inköpta två dagar före julafton, att hemmet inte är i totalt kaos och eventuellt julpyntat, att läget är under kontroll vad gäller julmat och förberedelser. Så är inte läget just nu.

Vi har ju dessutom flyttat nyligen och bara bott i lägenheten 2 veckor, vilket har medfört att all tid har ägnats åt att få ordning på hemmet. (De sista flyttkartongerna bars ner till källarförrådet idag….)

När jag då skulle ge mig i kast med att ordna alla tavlor i vår samling till en fin tavelvägg i vardagsrummet, samtidigt som kidsen ville baka pepparkakor, göra knäck, klä granen, julpynta och lyssna på alla möjliga jäkla spellistor med julsånger på spotify, brast det något inom mig. Inte hjälpte det att väggen som alla tavlor skulle hänga på var i betong och alla tavelkrokar för betong spikades sönder av en ursinnig mamma.

Nej, den här mamman var så långt ifrån julstämning som man kan komma för 5 timmar sen. Men nu sitter jag här med ett glas bubbel och tittar på min fina tavelvägg, mina fina barn, min fina make och den fina (!) granen som maken köpt. Jag är lyckligare nu!

3 thoughts on “Julen är här…..

  1. När helst jag känner att julstämningen uteblir lyssnar jag på fairytale of New York och känner julstämningen höjas. Fungerar varje år. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s