Källsorteringsfascisten

Han kan inte bli av med ett kontrollområde (tvättstugan) och sen bara slappna av, utan genast hittar maken ett nytt område som blir det nya skötebarnet: källsorteringsrummet.

I vårt nya hus finns ett soprum/källsorteringsrum, där vi kan återvinna allt. (Nästan i alla fall, bara komposten saknas). Detta är ju helt fantastiskt och ger garanterat incitament för allt fler att faktiskt återvinna sina sopor. Vi har alltid sorterat soporna, men nu är det ju bara att åka ner till första våningen och lämna skräpet i sina respektive behållare. Smidigt!

Maken åker ner minst en gång om dagen med sopor och skräp som ska sorteras. Det är väl ok om än en aningens överdrivet. (Jag låter honom hållas!) Men, igår gick det lite för långt, då han började organisera och ta reda på andras skräp som var felsorterat eller bara  lämnat på golvet i kassar. Lite orolig blir jag! Kommer han nu barrikadera sig i källsorteringsrummet och bli en galen gubbe med stirrig blick och ovårdat yttre, som fräser likt Gollum åt folk som kommer in och sorterar fel, eller ve och fasa, lämnar sitt skräp i en hög på golvet.

Jag vet inte om jag vill se fortsättningen på denna kärlekshistoria……….

2 thoughts on “Källsorteringsfascisten

  1. Du vet att jag inte är, och aldrig kommer att bli, som Gollum. Däremot skulle jag uppskatta om du kunde jämföra mig med exempelvis Darth Vader. Det är mer så jag kommer att låta. Prova och säg exempelvis “Källsortering rockar fett” med Darth Vader röst så får du en föraning vad våra grannar kommer att möta på kvällarna…….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s