Nu är jag vuxen på riktigt!

DSC_0027[1]Idag var första gången jag tvättade i vår tvättmaskin och tumlat i vår torktumlare. Jag är 40 år, men har aldrig gjort detta förut. (Jo, tvättat har jag ju gjort, men inte i mina egna maskiner…) Jag var till och med så uppspelt över äventyret att jag satt kvar en stund, på golvet framför maskinen och bara tittade på underverket.

Jag har alltid försvarat tvättstugornas existens och faktiskt njutit de stunder då jag (eller maken) effektivt avklarat hela veckans tvätthög på ca:4 h.(Då innebär det att allt är tvättat, vikt och tillbaka i garderoberna). Detta förutsätter ju en hyfsat modern och välutrustad tvättstuga, där maskinerna inte krånglar. Dessutom finns ju både torkrum, torkskåp, tumlare och mangel. (Inget man får plats med i sin lägenhet direkt…) Jag har helt enkelt inte sett framför mig hur man får ihop allt med torkning, mangling och att undvika att maskinerna går i ett, när man tvättar hemma.

Men, nu har jag blivit av med tvättmaskinsoskulden och njuter till fullo av att ha en alldeles egen tvättplats här hemma i lägenheten. Här tar jag bara reda på familjens egen skit (och inte andras ludd och hår) och här riskerar jag inte att fina kläder blir snodda. Nu kan dessutom tonåringarna ansvara själva för sin tvättning. (Hurra, hurra!!)

Jag har dock inte klurat ut hur jag ska klara mig utan mangeln…..

 

3 thoughts on “Nu är jag vuxen på riktigt!

  1. Du har det bra du. Jag är glad för din skull 🙂 Men… jag är också avundsjuk. Jag vill också ha en egen tvätthörna hemma. Utan andras skit och utan stressen över att aldrig hinna med att tvätta allt.
    Funderar lite på om jag kan klämma in en tvättpelare här någonstans, i barnens rum kanske…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s