Storebror S och kusin I

Det är många gånger som likheterna mellan storebror S och kusin I gör sig påmind. Det spelar ingen roll att det skiljer 10 år mellan grabbarna. Jag exemplifierar:

När storebror och storasyster (som är jämngamla) var små, var alltid storebror kaxigast och den som tog plats, varpå alla trodde att han var den modigaste. Icke sa nicke.

När vi kom hem till mörka lägenheten gick alltid storasyster rakt in i mörka korridoren. På uppmaning av storebror “gå först du E”, gick hon in i mörkret och stannade kvar, utan att tända lampan. Detta gjorde storebror, som var kvar i hallen, mycket orolig. När vi var bland djuren i Aspuddsparken, fick storasyster alltid gå först in i stallet och reka medan storebror stod kvar och väntade på klartecken. Kom en anka eller get gående innan storasyster var tillbaka, blev det panik och tårar.

Kusin I är också “stor i orden, men liten på jorden” och låter hellre lillasyster A gå upp på övervåningen och hämta saker, än att han vågar gå själv. Eller när han kaxigt ropar på geten (när vi är på Skansen) “Hej geten, hallå geten”, men när den kommer springande ropar “Nej geten, nej….” Lillsyrran däremot stannar glatt hos geten och klappar den medan hon flinar mot storebror…

Härliga, men försiktiga grabbar med modiga och kaxiga syrror!

 

 

 

2 thoughts on “Storebror S och kusin I

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s