Coffee table book about toilets

Vore inte det en fantastisk idé? Att göra en typisk “Coffee table book” om intressanta och fascinerande toaletter jag har besökt, med fotografier samt en liten historia som hör till?

Jag har stött på allt från de mest underbara toaletterna, där man till och med kan tänka sig att stå med en drink i handen och samtala, utan att tycka att det vore konstigt, till toaletter utan både dörrar och toalettpapper, där man blir mycket osäker på hur man ska klara av de olika bestyren.

Tänk er foton och anekdoter kring följande:

Den coola toaletten som finns på “Fiskebaren” i Köpenhamn. Alla speglar, som gjorde att det kändes som lustiga huset, musik i form av dripp-droppande ekoljud och den stilrena kakel och plåtbelagda omgivningen gjorde att man faktiskt ville stanna där inne länge.

Grythyttans ombonade toaletter med brinnande oljelampor, väldoftande handdukar samt handtvål och lotion från Byredo som skapar en harmonisk atmosfär.

Harrods lyxiga kundtoalett där heltäckande mattor och antika lampor ramar in handfaten och där sammetsfåtöljerna i hörnet ger en söndershoppad resenär välbehövlig vila.

Eller kanske det där betongdasset i Namibia, som folket i byn uppförde till oss besökare, så att vi ståndsmässigt kunde uträtta våra behov, medan vi glatt vinkade till alla som gick förbi.

Jag tror jag ska jobba vidare på den här idén……

2 thoughts on “Coffee table book about toilets

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s