Galna drömmar!

Jag är väldigt aktiv nattetid, jag går i sömnen, pratar i sömnen och har dessutom helt galna  drömmar emellanåt. Mitt undermedvetna går verkligen all in, vad gäller surrealistiska men ändock verklighetstrogna drömmar. När jag vaknar hänger alltid känslan av att drömmen faktiskt var sann kvar väldigt länge, en riktigt obehaglig känsla.

Detta får konsekvenser för min familj och andra i min närhet, (det vill säga de som varit inblandade i drömmen), eftersom de får försvara sitt beteende i drömmen och förklara om och om igen att “det var ju bara en dröm”.

Igår drömde jag att min 13-åring hade börja röka. Jag var helt förtvivlad och kände mig som en väldigt dålig mamma som inte ens märkt något på lukt eller annat beteende. När jag konfronterade henne med detta, var hennes svar endast “Jag tänker inte sluta, jag har bestämt mig för att göra detta nu mamma”. Jag grät och skrek, vädjade till hennes förnuft och skrämde henne med förkortad livstid, cancerrisken osv osv. Men, inget hjälpte.

När jag vaknade var jag  kallsvettig och tvingade dottern att lyssna på min oro. Hon suckade djupt, himlade med ögonen och sa endast “Varför skulle jag börja röka?”.

Häromdagen drömde jag att maken inte skulle på jobbresa till Tyskland, utan han skulle på en liten kärleksresa med sin tyska älskarinna. (Som för övrigt var en kopia av Laila Bagge). Jag vaknade arg och ledsen och blängde sårat på maken under frukosten. (Djupa suckar även från honom under den förmiddagen.)

Jag börjar starkt ifrågasätta hur nervsystemet är kopplat i min hjärna…….

11 thoughts on “Galna drömmar!

  1. Först vill jag säga att jag INTE tror att du drömmer sanndrömmar.

    Sedan vill jag säga att detta händer mig titt som tätt. Och det är INTE trevligt. Känslan när en dröm hänger kvar och den dessutom känns sann är jobbig som sjutton. Jag kan vara grinig halva dan för nåt jag drömt. Fast jag får inget gehör, ingen förståelse alls. Suck! Och varför måste det alltid vara idiotiska saker man drömmer om då? Saker som man vet inte skulle hända? Konstigt det där! Kram

  2. Kära systrar!
    Ert kontrollbehov är den stora boven i dramat (tror jag)…. i drömmen kan ni inte kontrollera vad som händer… men det är kanske det som er lärdommen här… Ni måste lära er att SLAPPA vet ja! 🙂 Kram på er!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s