Hos skolläkaren

Jag var med 13-åringen hos skolläkaren idag. När läkaren skulle undersöka henne fick jag instruktioner att vänta utanför. “Varför då?” frågade både jag och dottern. Det visade sig att de flesta barn inte vill ha sina föräldrar med när de ska ta av sig tröjan. “Du kan stanna” var dotterns kommentar.

I det ögonblicket kände jag mig väldigt stolt. Jag hoppas att denna avslappnade känsla inför sin egen (och andras) nakenhet håller i sig, alltid. (Borde vara lätt med tanke på vilka personer hon har i sin omgivning….)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s