Älskade vinterblomma

Häromdagen hände det igen, någon trodde att storasyster var mycket yngre än vad hon är, vilket gör henne så fruktansvärt ledsen. Jag tröstar, kramar och ger kärlek och försöker säga de orden som ska få hennes ögon att glittra igen. Försöker få min älskling att förstå vilka fördelar det är att skynda långsamt med sin fysiska utveckling, att omfamna sitt barnsliga yttre och inte jämföra sig med sina jämnåriga vänner.

Mina ord hjälper lite, just nu, men kommer att behövas igen när tvivlen och missförstånden återigen fyller hennes tankar. Det är samma ord som min mamma sa till mig när jag lika ledsen, i samma ålder, ifrågasatte mitt barnsliga utseende:

“Du är en vinterblomma älskling, som blommar sent, men den vackraste av alla blommor”

5 thoughts on “Älskade vinterblomma

  1. Kan inget annat än å hålla med. Men även om det var svårt som yngre att inte se så där äldre ut som vissa brudar så är jag glad nu att jag inte gjorde det. För ser man 20 ut som 15. Ja, hur ser man då ut vid 30.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s