Överraskningsdag för mamman med enormt kontrollbehov

Denna dag har handlat om en stor dos terapi för kontrollbehovsmamman. Barnen har bestämt aktiviteter och arrangerat en heldag för att fira min födelsedag (i efterskott). Att inte veta och ha kontrollen, är extremt frustrerande, men jag antar att det är rätt nyttigt för mig.

I morse blev jag avsläppt inne i stan strax innan 11, utan att veta vart jag skulle.
“Kolla mobilen, du får sms med instruktioner” var barnens kommentar, innan de susade iväg i bilen med maken.

11.00 Massage på Axelsons Spa. Tur att jag hade rakat benen och tagit på mig fina trosor.

Jag fick sedan sms om att ta mig till Slussen, där tre barn väntade. Med slutna ögon och i armkrok med två av barnen, blev jag lotsad till Rival där det vankades brunch. Underbart!

Ny aktivitet: färjan till Skeppsholmen och Moderna Museet. En fantastisk utställning med Wolfgang Tillmans fotografier. Vilka ungar att hitta rätt!

Sitter nu hemma i soffan och väntar på att de tre godingarna ska fixa middag. De har placerat maken bredvid mig med en enda uppgift: att underhålla mig. Tyvärr är vi två kontrollbehovsnissar, som nu sitter ängsligt och lyssnar efter konstigheter eller rop på hjälp från köket.

Frågorna haglar tätt i mitt huvud; När har de handlat mat? Behärskar de gasspisen nu? Kommer de att öppna dyraste årgångsvinet och servera oss? Sköljer de grönsakerna? Vet de att det är ren disk i diskmaskinen?

Förstår varför de gav mig avslappnande massage i början på dagen och ett glas champagne till brunchen…..

6 thoughts on “Överraskningsdag för mamman med enormt kontrollbehov

    • Inget lagat på gasspisen, utan en massa god plockmat; ostar, potatissallad, lax, jordgubbar, sallad, melon osv. Samt goda chokladpraliner till efterrätt. Underbart!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s