Tom & Jerry

Tom och Jerry är en klassiker här hemma och har hängt med sen 13-åringarna var små. Vi har däremot helt olika åsikter om denna tecknade serie. Storebror och lillasyster skrattar så de gråter när de tittar på T & J, medan storasyster bara gråter. (I alla fall var det så när de var yngre). Storasyster kan inte alls se komiken i allt övervåld som tillämpas i denna tecknade serie, en åsikt som absolut går hand i hand med hela hennes personlighet. Det går ju inte att förneka de rätt grymma våldsinslagen (inte ett helt ovanligt inslag i tecknade serier.)

Trots att lillasyster asgarvar för det mesta, ser hon också de tragiska dragen i avsnitten och kan faktiskt sitta med en liten tår i ögat om det är en sorglig historia som utspelas. (Och nu pratar jag inte om våldet). Maken skrattar också gott åt denna serie, medan den hos mig mest framkallar någon form av barndomsnostalgi.

Idag fick sjuka lillasyster välja film och därför sitter vi nu och ser på hur Tom och Jerry gör allt för att ha ihjäl varandra.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s