Ont i halsen? Det går över….

Idag är jag hemma med yngsta dottern som har feber och ont i halsen. Igår skickade jag henne till skolan med ont i halsen (och antagligen feber) med orden: det blir nog bättre sen ska du se. Herregud! Vilken hemsk mamma jag är! Fick SÅ dåligt samvete när jag hämtade ynklisen på fritids igår, hängig och mosig.

Ibland går kanske den där “nu-biter-vi-ihop” mentaliteten överstyr i det här hemmet. Men, hellre det än att jag får barn som det ska pjoskas med och som har ont här och där hela tiden och känner efter in i minsta tånagel om det inte finns ont någonstans.

Till saken hör att våra barn sällan är sjuka. Kollade statistiken på 8-åringen precis när jag anmälde vab till försäkringskassan och jag har vabbat 1 dag hittills detta år med henne! (Och det beror inte på att hon hänger halvsjuk på skolan jämt….)

Jag är glad att de har ett bra immunförsvar, sover och äter bra, är lyckliga barn och faktiskt har lite “nu-biter-vi-ihop” mentalitet i sig. Det kan aldrig skada.

2 thoughts on “Ont i halsen? Det går över….

  1. Oftast går ju det där lilla onda över när de väl är på plats i skolan. Kanske gör de något kul och glömmer hur ynkliga de kände sig några timmar tidigare. Det är sällan man faktiskt måste inse att de ÄR sjuka och behöver hämtas.
    Tacksam är även jag för friska barn. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s