Kan man vara attraherad utan attraktion?

Har precis sagt hej då till min fina vän S, som varit på besök hos oss och som vanligtvis bor i London. Vi har babblat om det mesta, men en tanke som fångade mig var: “Kan man vara attraherad av en person utan att finna denna attraktiv?” Ja, nu kan vi ju ge massor av exempel på detta, t ex Svennis och …nej, jag kan inte komma på en enda kvinna i samma situation…..galet, eller hur!

Jag tycker att det är enormt fascinerande att min vän kan vara attraherad och kanske kär i en person som hon inte finner attraktiv. Är det möjligt? Är jag ytlig i detta fall och hon inte? Har vi vänt på steken? Det är helt underbart om denna tanke kan appliceras på verkligheten, men i detta fall får jag vara cynikern och ifrågasätta rimligheten i det hela.

När jag tänker efter så är det nog mest rimligheten och fascinationen över att S känner så som får mig ur balans. Denna kvinna har uppenbarligen fallit för en man som inte är speciellt snygg, men som har en inre skönhet som får henne att känna pirret. Good for her! Det går uppenbarligen att lära gamla hundar att sitta……

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s