Reunion med gamla klasskamrater, eller inte?

Jag gick ut 9:an för 25 år sen. Gaaah!!! 25 år sen!!!!! Hursomhelst. Via facebook (som jag inte har) har det gått ut en inbjudan till ett stort reunionkalas. Gå eller inte gå, är nu frågan.

Jag är uppvuxen i ett litet samhälle i Västerbotten, där man antingen stannar kvar och bildar familj, eller flyr fort som attan till något som ger mer andrum och utrymme. (Jag gjorde det senare). Mina föräldrar bor inte kvar, så jag har mer eller mindre inte haft någon kontakt med mitt gamla barndomssamhälle sen jag flydde min kos i övre tonåren.

Gå eller inte gå är alltså frågan. Jag var från början ganska klar över att inte gå. Varför skulle jag spendera massa tid med människor som jag inte är intresserade av överhuvudtaget. (Att sitta och kallprata och vara social utan anledning är inte riktigt min grej). Ja, nu framstår jag som mycket förmäten och nonchalant, det är jag fullt medveten om, men jag är nog inte tillräckligt nyfiken. Alla jag pratar med tycker dock att det är SJÄLVKLART att jag ska åka.

Idag fick jag klart för mig, efter samtal med en barndomskompis, att många tänker på hur de själva upplevde högstadietiden och på grund av det vill de inte närvara. Ja, ja tänker ni, det är ju självklart, men jag pratar inte om de barnen som blev mobbade och var utanför (där har jag förståelse). Jag pratar om de barn som nu är vuxna och som sitter fast i en rädsla att uppfattas som samma person som förut och som dessutom är rädda för att samma mönster ska upprepas. Hallå! Det har gått 25 år!! Har det inte hänt något i våra liv som utvecklat oss från den 15-åring vi var då? Här har det hänt massor i alla fall.

Efter samtalet med min vän inser jag att det nog kan vara kul att gå ändå. Om inte för att visa respekt för de personerna som faktiskt försöker ro hem detta evenemang. Dessutom är jag fullt övertygad om att jag inte kommer att hamna i samma roll som förut och hångla loss med min highschool sweetheart.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s