Tjejsnack

Idag satt jag en halvtimme i korridoren och pratade med några av tjejerna i min klass (år 9). De är helt otrolig fina och det är underbart kul att få höra deras tankar och funderingar kring livet, skolan och framtiden. Det är nästan att jag känner mig som 15 igen när jag sitter där och babblar med dem.

I våras hade vi tema “Ung idag” med alla som nu går i 9:an och då satt jag 2.5 h med samma tjejer och pratade förhållande, sex, kärlek, skönhetsideal och andra ämnen som dök upp. Jätteintressant! Under samtalet idag berättade de att den stunden var det bästa som hänt under högstadietiden. Det värmde mitt hjärta oerhört. Jag känner dessutom precis likadant och älskar att leda dessa grupper. Att prata öppet om ovanstående ämnen med tonåringar är viktigt och borde prioriteras oftare på skolorna. Tänk om man kunde få dessa samtal schemalagda. Vilken lycka det vore!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s