Släppa taget!

Jag har så svårt att bestämma mig för var gränsen går när det gäller att släppa mina barn ut på egna aktiviteter, ta sig till och från ställen själva, vara ensamma hemma en kväll osv osv. Jag tror att min magkänsla för det mesta fungerar bra som en indikator, men ibland får jag en känsla av att jag håller tillbaka lite för mycket.

Mina barn växer upp i Stockholm och jag är uppvuxen i ett litet samhälle i Västerbotten, vilket gör det svårt att använda mina egna referenser till vad som kanske är ok eller inte. (Dessutom är jag ju född på det glada 70-talet, då barnen fick göra allt….) Barn är ju dessutom väldigt olika och åldern säger ju ibland inte så mycket. Vi har ju två 13-åringar hemma, så jag vet!

Ikväll ska storasyster (13 år) ta med sig lillasyster (8 år) hem från Mariatorget, med tunnelbana vid 19.30-tiden. Det borde ju inte vara något problem alls, men jag kommer ändå vara väldigt lättad när de är hemma hos mig. Dessutom kan jag ge mig själv en guldstjärna för att jag släppt på kontrollen och gett dem chansen att få klara av saker själva. Storasyster ÄLSKAR att få större ansvar och vill nog helst att jag släpper henne utanför mitt kontrollrevir oftare.

När vi var i Italien tog jag och svägerskan med oss tjejerna till Siena en eftermiddag för lite shopping. När vi vuxna var färdigshoppade satte vi oss på stora torget och tog ett glas prosecco medan tjejerna sprang runt och shoppade lite mer. Det var med hjärtat i halsgropen jag släppte iväg dem där, utan mobiltelefon och i ett land där de inte talar språket. De var borta en timme och kom sen tillbaka överlyckliga med ögon som glittrade. Mina modiga och ansvarsfulla tjejer! Jag vet inte vem av oss som växte mest genom den prövningen.

2 thoughts on “Släppa taget!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s