Kvinnor med kurvor

Jag är en kvinna med kurvor som älskar när mina gelikar framhäver och betonar dito. Jag försöker hela tiden leva efter den devisen, men allt för ofta hamnar jag i den gängse bilden av hur kvinnan “bör” se ut. Dagens diskussion med maken handlade om hur många det finns bland fylliga och överviktiga kvinnor, som verkligen är nöjda med sin kropp och inte känner av den viktnoja som finns runtomkring oss i samhället. Av egen erfarenhet tror jag att det finns alltför många som “spelar” nöjda i ett sorts självförsvar och väldigt få som faktiskt inte bryr sig alls om hur många kilon som vilar på kroppen.

Maken trodde att antalet som är missnöjda med sin kropp är bra mycket högre bland smala kvinnor än överviktiga. (Jag använder en skala smala–överviktiga och vill undvika att använda ordet normal). Kanske är det jag som är färgad av mina egna tankar och nojor och tror att det är bara är de med extra kilon på kroppen som lider.

Om jag nu ska vara språkrör för kurviga kvinnor skulle jag önska att vi alltid gillar och framhäver dessa underbara kurvor, istället för att gömma dem under stora och formlösa plagg. För hur vi än vrider och vänder på våra tankar och kroppar, så är det ju det vi själva utstrålar som fångas upp av de som ser oss…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s