Mystiska strålkastare i urskogen

Vår sommarstuga ligger ute på landet, vi har bara några hus som grannar. Stugan ligger dessutom uppe på en höjd med endast skog bakom sig, milsvid skog som inte bebos av någon (människa). Skogen är vårt rekreationsområde i form av promenader, joggingturer, svampplockning och barnens lek. Det är en vidunderlig skog, som till stor del får vara i fred, det vill säga, den har inte skogsbrukats, utan fått växa vilt och fritt. (Därav lillbrorsans jämförelse med “Blair Witch Project” när han var här första gången).

När vi kom hit i våras hade något hänt, helt plötsligt fanns det stora kalhyggen längs “vår” skogssväg (som från början var en stig). Jag förstår att personen som äger skogen vill bruka den, men i mitt hjärta finns en sorg över att det orörda helt plötsligt blir besudlat. Som tur är står skogen precis bakom oss kvar, den ägs av andra människor. (Som förhoppningsvis kommer att lämna lite magi kvar).

Förra veckan satt jag och maken på verandan, det var nästan midnatt och stearinljusens sken försökte mota bort det kompakta mörkret som omringade oss. Helt plötsligt hörde vi världens buller och såg starka strålkastare som blinkade mellan träden. Vi spekulerade i vem som kunde ha ärenden mitt ut i skogen en vardagsnatt och teorierna var många.

Efter många kvällar av detta mystiska beteende har vi insett att det är timmerbilar som kör ut i skogen på nätterna. Det är verkligen väldigt skumt att sitta här i mörkret, i den absoluta tystnaden, för att plötsligt se en timmerbil flimra förbi mellan träden. Som gammalt “Arkiv X”-fan, börjar man ju fundera……

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s