Avslappnad och utvilad

Har ni någonsin stått vid stekpannan och väntat på att smöret ska smälta? Stirrat er blinda på smörklumpen som ligger där och väntar på värmen, väntat på minsta lilla tecken på att hettan ska nå den gula massan? För att slutligen se smöret börja röra på sig, bubbla lite och smälta ut till en rinnig smet? Det är där jag är just nu.

Jag insåg idag att jag aldrig gett mig själv tid att stå kvar i de olika ögonblicken av matlagningen, jag har alltid jäktat mellan de olika momenten. Idag fick jag helt enkelt en dos av mindfulness mitt i matlagningen, och jag njöt av att befinna mig där. Låt mig komma ihåg detta ögonblick i höst, när allvaret drar igång och allt känns mer komplext och stressigt. Jag vill kunna stanna och “lukta på rosorna” hela tiden, genom hela min vardag. Ska det vara så jäkla svårt?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s