Ostkrokar – hata eller älska?

Jag älskar ostkrokar (ja, det rätta namnet är ostKROKAR, inget annat). Jag har däremot lite svårt att gilla det de för med sig i form av lukt och kladdiga fingrar. Mitt förhållande till ostkrokar är alltså ganska komplicerat och domineras av någon form av hat/kärleksaffär. Det värsta scenariot är nog ett gäng kids som sitter i soffan bland kuddar och filtar, ser en film och mumsar ostkrokar, medan de systematiskt torkar av sina fingrar och händer mot kuddarna och filtarna.

Eftersom vi är lite galna i denna familj, så införde vi ostkroksätande med gaffel när barnen var små. Det löste ju på ett smidigt sätt alla mardrömsscenarier med nedkletade soffor, kuddar och kläder. (För att inte tala om håret, som ostkrokskladdiga fingrar ofta sökte sig till…..)

Om jag blir bjuden på ostkrokar när jag är borta, brukar jag för det mesta avböja och hålla mig till mindre kladdigt snacks. (Det skulle kännas konstigt att be om en gaffel.) När ostkrokar ställdes fram på bordet igår kväll hos svägerskan åt jag dock med fingrarna och låtsades som om det inte bekom mig med kladdiga fingrar som klibbade ner vinglaset. Det var då ganska befriande att höra min kära lillasyster A påpeka att hon alltid äter ostkrokar med gaffel. Vad säger man? Vi är nog inte så långt ifrån “The Royal Tenenbaums” i alla fall.

8 thoughts on “Ostkrokar – hata eller älska?

  1. Sen vi träffades har jag nog inte rört en ostkrok med händer om det inte varit för att plocka upp en dagen-efter-krok. Tack för att du tog gaffel-tricket in i mitt liv (också) 🙂 /M

  2. Johan det där med att slicka fingrar. Tror du blandar ihop dina kommentarer med någon annan blogg du läser och tänkte kommentera. På mitt jobb är vi spärrade från sådana bloggar men det är klart du är ju ledig och kan göra vad du vill. Men glöm inte, detta är en seriös blogg så lite bättre koll nästa gång så att rätt kommentar hamnar på rätt blogg 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s