Nu jäklar ska det rensas ut saker!

Lillasyster flyttar in till storasyster och storebror flyttar till lillasysters gamla rum. Det är mycket logistik i detta, för att inte tala om alla grejer som kidsen samlat på sig under sina 13-åriga liv. Det är så många lådor, påsar och kartonger med allt från gamla godisklubbor, kvitton och teckningar till bollar, stenar, halva kortlekar och barbiedelar.För en stund sen hittade vi storasysters gamla Ken, som luktade extremt mycket vanilj som ny docka och även nu som gammal. Gud, vilken stank!

Min sorteringsiver smittade faktiskt av sig till storasyster, som systematiskt gått igenom allt (snart i alla fall) och sorterat i olika lådor för olika syften. Den här mamman har givetvis propsat på att slänga sådant som känns onödigt att spara (ett barbieben som inte hör till någon docka) eller en barkbit (som kanske var ett fynd då, för 10 år sen, men nu har spelat ut sin roll). Saker har även sorterats i lådor som ska ner i källaren (hurra!!!). Dessa lådor innehåller leksaker som ska sparas till efterkommande och skolsaker som också kan vara kul att spara till framtida nostalgitrippar. Vi har ännu inte gett oss på alla gosedjur, det tar vi imorgon, men jag laddar med rejäla argument som ska få gosedjursbeståndet att sjunka kraftigt på vår gata.

Just nu är det kaos i rummet, men imorgon hoppas jag på rena ytor. Framför allt hoppas jag att den hemska porslinsdockan, ca: 50 cm hög och med en gräslig brudklänning på sig, ska försvinna på något sätt. Någon kanske behöver den till sin skräckfilmsinspelning på temat “Onda dockan”, det är bara att höra av sig!

2 thoughts on “Nu jäklar ska det rensas ut saker!

  1. Jag älskar att sortera, slänga och organisera alla saker i barnens rum. Problemet är att de inte är lika villiga att vare sig slänga saker eller hålla allt i sin ordning. Stökgrabbar! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s