Vem packar familjens väskor?

Snart bär det av till Toscana och 2 veckor av härlig semester i soliga och varma Italien. Trots att det är några dagar kvar innan avfärd har jag börjat packa, inte handgripligen, utan mest tänkt igenom allt i huvudet, gjort mentala listor. Jag älskar att packa och organisera. Gärna för hela familjen, gärna vid varje resa. Det är ett kontrollbehov som jag har MYCKET svårt att släppa.

Tänk om jag vore den där morsan som helt coolt och casual bara slänger ur sig till kidsen: ” Ta varsin kabinväska och packa det ni behöver för 2 veckor i Toscana, snart åker vi”

Who am I kidding? Det ryser i hela mig och jag får ångest bara jag tänker på hur deras packning skulle se ut. Vad de har och inte har packat. Visst ska de få vara med och välja kläder och grejer, men allt kommer att utföras med mig som handledare och inspektör. Javisst är det lite sjukt och visst borde jag släppa lite på detta galna kontrollbehov, men då är jag rädd att det krävs en omfattande behandling, kanske till och med inläggning på någon klinik. Hur skulle det se ut?

Jag får KBT:a mig själv vid varje packningstillfälle och släppa något litet område, kanske helt valfria kläder denna gång, utan något påpekande från mig. Ska tänka på saken. Och nej, jag packar inte makens väska, det får han sköta själv, där har jag inga problem att släppa på kontrollen. Kan till och med överlåta biljetter och färdhandlingar till honom, även passen (ibland).

Min egen väska får dock ingen annan packa. Framför allt inte maken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s